Nu haina face pe om, dar o rochie ca lumea n-a stricat nimănui

Rochie Aniela. Sursa: helenboutique.ro

Rochie Aniela. Sursa: helenboutique.ro

Sunt de acord că nu haina îl face pe om, dar o rochie ca lumea n-a făcut rău nimănui. Doamna expert PR se ghidează după acest principiu de când a venit la facultate la București. Încă nu arată nimănui fotografiile făcute în primul semestru; înfățișau o fetiță cam naivă și cam simpluță, venită de la țară și foarte intimidată de marele oraș și toate cele câte începuseră să i se întâmple. Lucrurile au început să se schimbe în bine, bine de tot, abia de câțiva ani, când până și ea s-a mirat cât de frumoasă este, însă abia atunci când a pus pe ea o rochie ca lumea. Era într-o perioadă în care avea timp să bată magazinele în căutare de reduceri și chilipiruri. Proba în draci, dar nu se întâmpla să nu găsească până la urmă rochia perfecta, care să-i pună în valoare acel ceva de care n-a devenit conștientă decât la pensionarea lui Stănculescu. Simțea că toate privirile sunt de-a valma asupra ei și, dintre toate, a domnului inginer era cea mai drăguță – timidă dintr-o dată, înecată de emoție și de dorință. De atunci au devenit un cuplu. Ulterior, când a început să fie apreciată atât profesional cât și ca femeie, doamna expert PR n-a mai avut timp să caute chilipiruri (și nici nevoie). Mai târziu, a început să cumpere rochii online.

Altă rochie. Sursa: helenboutique.ro

Altă rochie. Sursa: helenboutique.ro

Era mai comod, iar emoția oglinditului în cabina de probă a fost înlocuită de cea a desfacerii coletului. Au fost și surprize neplăcute (măsuri aiurea, alte culori decât cele preconizate sau chiar alte materiale sau alte croieli). A privit mereu cu umor aceste pățanii. ”Fato, fă-ți timp și mergi la magazin”, își zicea, dar nu apuca s-o facă.

Treptat, a început să se priceapă la shopping-ul online, a înțeles că secretul e să nu te arunci la magazine virtuale neverificate, de care n-ai auzit și care oferă produse la prețuri imposibil de mici (de cele foarte scumpe oricum nu se apropia, din principiu). ”Până când se va inventa internetul cu miros, gust și pipăit, merg cu magazinele pe care le știu, care îmi oferă rochii exact ca cele din pozele de pe site”, este noua filozofie doamnei expert PR, pe care colegele o invidiază fiindcă e frumoasă, deșteaptă, e cu domnul inginer și se îmbracă mereu rochii despre care cad toate de acord: sunt ca lumea!

NOTĂ. Acest articol face parte dintr-o serie de texte din categoria „Pauza de publicitate”, marcate cu (P).

2 comentarii to “Nu haina face pe om, dar o rochie ca lumea n-a stricat nimănui”

  1. Foarte simpatic. Nu ma asteptam la asa ceva. Este foarte adevarat, noi cei mai in varsta am avut ceva experiente de acest gen. Ca haina nu-l face pe om este foarte adevarat, dar il reprezinta in mare parte. Si tinerii din ziua de astazi tin foarte mult la aspectul exterior. Este foarte bine, parerea mea. Mi-aduc aminte de baiatul meu cat de mirat a fost cand am fost la o nunta la Casa Centrala a Armatei prin 1989, avea 21de ani. Eram toti frumos imbracati, normal ca de nunta, si ne-am dus sa vedem cum mai arata restaurantul Ciresica. Mirarea lui era legata de felul in care am fost primiti de personalul de deservire al restaurantului. Atunci cred eu ca si-a dat seama ca este foarte important sa fii bine imbracat. In educatia lui am avut grija mereu sa-i inoculez acel ceva care sa-l faca sa aleaga intotdeauna hainele potrivite care sa-l reprezinte si reuseste din plin. Este foarte adevarat ca trebuie sa te ajute si fizicul si buzunarul deopotriva, dar cu atentie se rezolva si asta. Cat despre fetele si baietii care vor neaparat lucruri de firma aici sunt multe de spus. Poate cu alta ocazie. Duminica frumoasa va doresc!

    Apreciază

Lasă un comentariu