Cinci săptămâni în palon

Vă anunt, dragi prieteni, că joi va începe un nou concurs de proza arhiscurtă. Concursul va dura fix cinci săptămâni si va avea 7-10 etape. Tema fiecarei etape e o surpriză si pentru mine. Voi proceda asa: tema nr. 1 va fi un cuvânt (sau o expresie care-mi place) din PA-ul care a câstigat concursul PA-uri de weekend. Tema nr. 2 va fi aleasă în functie de PA-ul care a castigat etapa nr. 1. Si tot asa.

Voi reveni cu detalii despre jurizare. Deocamdată, vă zic: notati-vă ziua de joi, când începe noul concurs de PA-uri „Cinci săptămâni în palon”.

UPDATE. Regulament.

Participantii trebuie să scrie texte de 500 de semne (dar nu mai lungi de 550 de semne!), pe tema propusă. Oricine poate participa (regulamentul încurajează înscrierea în concurs si pe pacursul desfăsurării acestuia, iar sistemul de bonusuri deschide calea spre locul întâi oricui scrie bine si îsi promovează eficient textele).

Jurizarea va fi făcută printr-un sondaj cu variante multiple care va avea valabilitate de 24 de ore. Pe baza voturilor dumneavoastră (si a prietenilor dumneavoastră) va fi alcătuit un clasament de etapă.

În functie de pozitia PA-urilor în clasamentul de etapă, autorii lor vor primi puncte pentru clasamentul general, după cum urmează:

Locul 1 – 10p
Locul 2 – 8p
Locul 3 – 7p
Locul 4 – 5p
Locul 5 – 4p
Locul 6 – 3p
Locurile 7 si celelalte (dacă au primit cel putin 1 vot): – 2p

PA-urile care nu au primit voturi si PA-urile scrise după deadline: – 1p
Bonusuri.
PA-urile care primesc între 10 si 19 voturi aduc autorului un bonus de 1p în clasamentul general.
PA-urile care primesc între 20 si 29 de voturi aduc autorului un bonus de 2p în clasamentul general.
PA-urile care primesc între 30 si 39 de voturi aduc autorului un bonus de 3p în clasamentul general.
PA-urile care primesc între 40 si 49 de voturi aduc autorului un bonus de 4p în clasamentul general.
PA-urile care primesc între 50 si 59 de voturi aduc autorului un bonus de 5p în clasamentul general.
S.a.m.d. (ati prins ideea)

Bonus special.
PA-urile care au fix 500 de semne (incluzând litere si spatii si respectând clauza gramaticală) îi aduc autorului 1p în clasamentul general.

Autorul mai multor PA-uri punctează în clasamentul general pentru un singur PA, oricâte ar fi scris, respectiv pentru cel mai bine plasat în clasamentul de etapă. Dacă textele lui adună însă mai multe bonusuri, acestea se cumulează.

Durata.
Concursul va dura fix cinci săptămâni, până în data de 17 noiembrie 2010.

Premii.
Deocamdată pot să promit doar promovarea (după puteri) a PA-urilor celor mai reusite, inclusiv prin urcarea lor în Casa PA. Castigătorul concursului va beneficia de promovarea blogului, timp de o săptămână.

NOTĂ.
Dincolo de voia bună pe care vreau s-o împărtăsim cu totii si dincolo de provocarea literară, doresc, (si) prin acest concurs, să promovez proza arhiscurtă (probabil cel mai adevcat gen literar pentru blogosferă). Voi aprecia, deci, orice gest si orice efort veti face cu totii pentru popularizarea concursului si a prozei arhiscurte.

Sper să-i intereseze pe cât mai multi, inclusiv pe
Mircea Popescu, Vania, Lady A, Alin Fumurescu, Simion Cristian, Dan, Carmen Negoiţă, gabriela, geocer, Ion Toma Ionescu, amby, dragoselu, Cercul, Aditzzu, Călin, Roxana Soare, Alex Mazilu, Leo, Paul Gabor, ajnanina, Caligul, Cristian Lisandru, Gabi, LePetitPrince, Ioan Bistriteanul, starsgates, Cristian Dima, Doina Popescu, Geanina, Ioana, Laura Driha, Serafim, daurel, Anamaria Deleanu, Emilia, LeeDee P., Mariana, Petra, Sictireli, Anca Vrinceanu, Adela Onete, Strumfita cu esarfa.

Etichete: , , ,

77 Responses to “Cinci săptămâni în palon”

  1. Exista restrictii privind vestimentatia pe sub palton?

    Apreciază

  2. All in.

    Apreciază

  3. Se poate și paromânia?

    Apreciază

  4. mulțumesc, pt gând, Călin !
    de-ndată ce mă voi simți în stare vcoi încerca să ajung in… palon

    Apreciază

  5. Propun acordarea unui bonus suplimentar (1p?) pentru textele de fix 500 de semne.

    Apreciază

    • Înţeleg, Dan, ce zici. Mă mai gândesc un pic. Nu îmbrăţişez încă ideea cu foarte mult entuziasm deoarece am putea ajunge în situaţia bizară de a bonifica, la absurd, texte fără valoare, dar care să fie PA-uri „inginereşte”.

      Apreciază

  6. daca-s fara valoare raman doar cu punctele acordate ptr fix 500, eu zic sa dai OK-ul…e si asta slefuire a diamantului

    Apreciază

  7. si eu incurajez bonusul textelor sub 500 de semne. dar, Coane Calin, defineste ce inseamna 500 de semne, sa-ntelegem cu totii acelasi lucru. stii ce vreau sa zic.

    Apreciază

  8. De cate ori incepi un nou concurs de PA-uri ma gandesc sa ma bag si eu, si uite ca ceva nu merge, nu apar primele semne si nu iese nimic. Pornirea e grea.

    Apreciază

  9. A inceput deja concursul? Eu astept sa anunti tema.. sau ne alegem noi un cuvant/fraza din PA-ul castigator de la concursul anterior? Ufff.. cat timp avem, de sunt asa varza..?

    Apreciază

Trackbacks

Lasă un comentariu