AutoPArtret. Regulament

AutoPArtret este un concurs de proză arhiscurtă organizat de blogul „PA-uri si mirări”, după o idee venită în timpul unei discutii (detalii aici).

Participantii sunt rugati să scrie, în termenul prevăzut de fiecare etapă (3-4 zile), texte de aproximativ 500 de semne (sunt admise si texte care ajung la cel mult 550 de semne). Textele vor fi aduse la cunostina organizatorului (subsemnatul) prin intermediul unui comentariu la postarea care anuntă etapa. Comentariul poate contine textul propriu-zis sau/si link către acesta, dacă a fost postat pe blogul personal al autorului.

Jurizare. La finalul fiecărei etape va exista o sesiune de jurizare, la care sunt invitati să participe cât mai multi cititori ai acestui blog, fie că au, fie că n-au texte înscrise în concurs. Pe baza punctajelor obtinute vom alcătui un clasament de etapă (al PA-urilor), iar pe baza clasamentelor de etapă vom aduce la zi clasamentul general al PAutorilor.

Punctajele.
Astfel, PA-ul de pe locul I în clasamentul de etapă aduce 10p autorului (în clasamentul general).
Locul al II-lea în clasamentul de etapă aduce 8p autorului (în clasamentul general).
Locul al III-lea în clasamentul de etapă aduce 7p autorului (în clasamentul general).
Locul al IV-lea în clasamentul de etapă aduce 5p autorului (în clasamentul general).
Locul al V-lea în clasamentul de etapă aduce 4p autorului (în clasamentul general).
Locul al VI-lea în clasamentul de etapă aduce 3p autorului (în clasamentul general).
PAutorul care are cel putin un text care a primit cel putin un vot în clasamentul de etapă primeste 2p în clasamentul general.
PAutorul care a scris cel putin un text (chiar si după deadline), dar n-a primit niciun vot, primeste 1p în clasamentul general.

REGULA CELUI MAI BUN PA. La finalul unei etape, un autor va puncta cu un singur PA (cel mai bine plasat în clasamentul de etapă) în clasamentul general, indiferent câte PA-uri ar fi înscris în etapa respectivă.

BONUS.
– Textele de fix 500 de semne aduc autorului un bonus de 1p în clasamentul general. Acest bonus este cumulativ. Astfel, dacă un autor publică n PA-uri de fix 500 de semne într-o etapă, va primi un bonus de n puncte în clasamentul general.
– Fiecare text care depăseste un anumit număr de voturi aduce autorului bonusuri în clasamentul general, astfel:
10-19 voturi = 1p
20-29 voturi = 2p
30-39 de voturi = 3p
40-49 de voturi = 4p
etc.

Premiile.
– Deocamdată, de ordin moral: câstigătorul concursului (locul 1 în clasamentul general final) îsi câstigă locul pe Pagina de onoare.
– Dacă veti fi de acord, câstigătorii de etapă vor fi felicitati pe blogurile voastre, cu pinguri aducătoare de puncte în Zelist, PageRank samd.
– Fiecare PAutor care a participat vreodată la vreun concurs de proză arhiscurtă orgaizat de acest blog va primi un punctaj (căruia ar putea să-i corespundă un rang) – idee în lucru 😉

OBSERVATIE.
Participarea la concurs nu e conditionată de înscrierea în prealabil pe lista de PAutori.

NOTĂ.
În caz de nelămuriri, acest regulament poate fi completat.

IMPORTANT.
M-as bucura să participe la acest PAconcurs foarte multi cititori ai acestui blog si as fi încântat să vină în PAfamilie numerosi PAutori noi.
Îi invit pe mai vechii prieteni în ale prozei arhiscurte: Carmen Negoită, MeetTheSun, Dan, Victor, Laura Driha, Călin, Simion Cristian, Sictireli, Petra, Mariana, geocer, Emilia, Bogdan Onin, Teodora, Serafim, dragoselu, LeeDee P., LadyA, Gina, Stela, LePetitPrince, Ioan Bistriteanul, Gabi, Cristian Lisandru, Cristian Dima, Caligul, ajnanina, Adela, Leo, Anca Vrânceanu,

dar si pe
Geanina, Teo Negură, Yigru Zeltil, Naivul, Silavaracald, Năbădăiosul, Gabriela Elena, AnaMariaDeleanu, zalmo, Nea Costache, g1b2i3, daurel, dAImon, Andi Bob, Anca, ajnanina, fosile, Ion, injineru .

si, desigur, astept contributii de la
Roxana, Alex Mazilu, Costin Comba, Eugen Andronic.

UPDATE.
Dati sfară-n tară!

59 Responses to “AutoPArtret. Regulament”

  1. Io n-am inteles, tu te-ai invitat pe tine ?! Sau pe blogspot e alt Calin Hera ?

    Apreciază

  2. Nu voi participa in calitate de autoare, nu ma pricep sa manuiesc cuvintele 🙂 , insa voi participa la jurizare, sper ca la toate etapele concursului.
    Te felicit pentru ideea acestui AutoPArtret si le doresc succes tuturor concurentilor!

    Apreciază

  3. Dansul inspiratiei… in speranta ca pot fi de folos (in imagini)… va rog ! 😉

    Apreciază

Trackbacks

Lasă un comentariu