Nigel Kennedy, numai bun de aplaudat

Dacă-l vezi pe stradă, nu dai doi bani pe el (de Nigel Kennedy vorbesc). Dacă-l vezi pe motocicletă, zici că-i de-acolo. Dacă tipul ia o vioară în mână, te-a dat gata!

Captură din filmul „There's something about Mary”

Captură din filmul „There's something about Mary”

L-am așteptat vreun sfert de oră. Apoi a venit. Cu pantalonii lui cu ținte și cu ghete de rocker. Cu frizura punk și părul ridicat ca a lui Cameron Diaz în „There’s something about Mary”. În fine, ați reținut ideea.

P-ormă n-ar mai fi atât de multe de spus.

Omul a început să cânte (la o vioară Laufont Guarneri „del Gesu”, am aflat). La început, Bach. Știu că sună banal, dar tipul chiar a umplut scena, de parcă ar fi fost, în vioara lui, o orchestră. Apoi și-a prezentat prietenii din Nigel Kennedy Quintet. Nu-i înșir, că nici nu le-am reținut numele.

Apoi a început ceva așa, ca o ploaie în pădure. Întâi vioara, care a umplut totul, ca la început, apoi, când credeai că nu mai e loc de nimic, au intrat în peisajul muzical, pe rând, contrabasistul, pianistul, saxofonistul, bateristul. Imaginați-vă că fiecare spectator s-a umplut de muzică, vrând-nevrând.

Câte un leu pentru fiecare minut de prestație de la fiecare spectator

Ceea ce mi-a plăcut la tipul ăsta e că n-a făcut caz, nicio clipă, de faptul că e genial. Poate, zic poate, și-a îngroșat un pic latura excentrică. Atât cât să dea bine la spectacol. Fiindcă a fost un spectacol fără pretenții de ștaif, dar cu imens ștafi artistic.

Una peste alta, a meritat fiecare leu pe care l-am plătit (chiar m-am gândit că omul & trupa au primit câte un leu pentru fiecare minut de prestație de la fiecare spectator).

Reclame

4 comentarii to “Nigel Kennedy, numai bun de aplaudat”

 1. intradevar are ceva talent

  Apreciază

 2. Cel mai bine cotat, cel mai bine marketat. Un show-man…comercial. Despre concertul lui de la Bucuresti, parerile sunt impartite. Cei cu studii muzicale sustin ca Nigel, vizibil cu spritzul in nas, a falsat cam tot timpul.

  Apreciază

  • Vizibil de tot cu spritul in nas. Dar a facut show si lumea de-aia s-a dus acolo. Eu nu cred ca e pentru melomani, nu-si propune sa ridice publicul de la Atenenu in picioare, ci doar pe cel de pe stadioane. Hai, si de la Sala Palatului!

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: