Acasă sau pe drum?

Pe autostradă. Foto: Calin Hera

Călătorului îi şade bine cu drumul. Căci, uneori, drumul îşi alege oamenii. Îi educă, îi îmbolnăveşte de călătorită. Unii nu se vindecă, alţii duc dorul. Poate că omul s-a născut nomad. Poate că de aceea sunt cutremure, incendii, inundaţii, poate că de aceea oamenii se întâlnesc şi se adună şi te miri din ce pricini: ca să treacă dealul, să se mute în alt sat, să împrospăteze sângele. Cred că nu există cale mai bună de a afla decât călătoritul. Ferice e acela care umblă.
Ştiu, există contraargumentul rostului, al casei, al aşezatului. Umblă omul ce umblă, dar se mai şi aşează. Civilizaţia cortului nu durează. Nu lasă izvoare arheologice, doar impresii, poveşti, vetre de foc (care se şterg de la un anotimp la altul).
Vă provoc la discuţie: acasă sau pe drum?

P.S. Concursul Codul Bunelor Mamifere merge mai departe, am deja jurizarea primei etape, vă rog să scrieţi texte pentru a treia, le voi posta cât pot de rapid pe toate (un eveniment fericit mă ţine deoparte de net zilele astea).

9 Responses to “Acasă sau pe drum?”

 1. ..pai si cultul casei e super, dar cand simti cel mai bine caldura caminului daca nu atunci cand te INTORCI ACASA ?!

  Apreciază

 2. Ii sade bine si acasa si pe drum. Nici fara calatorii , dar nici fara acasa. Cnd vii din calatorie vii acasa, chiar daca acasa poate fi ceva stabil provizoriu. Eu cand calatoresc, ma simt ca acasa, ma acomodez din prima cu locul si sunt fericita.

  Apreciază

 3. Buna Ziua!
  Eu sunt Vlad, unul dintre membri Radio Whisper – un radio antimanele dedicat bloggerilor şi nu numai.
  Am găsit întâmplător blogul tău, am citit câteva articole şi nu am vrut să ies înainte să te felicit – mi-a plăcut mult ce am găsit aici. Am fost atras de subiectele interesante si de originalitatea articolelor. Felicitari ! Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doresti, poţi să ne recomanzi orice articol, iar noi îl vom promova.
  Ne-ar face plăcere să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
  M-am gândit aşadar să vin cu o propunere:
  Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piese necenzurate. Avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă cât mai complexă de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că poate ai vrea sa ni te alături şi să colaborăm (binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place). Dorim de asemenea să îţi luăm un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultatorilor noştri.
  Îti multumesc pentru timpul acordat, iar acum îti propun sa adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul asculta_whisper sau un e-mail, tot la asculta_whisper@yahoo.com, pentru a discuta mai multe.

  http://www.radiowhisper.com
  Multumesc,
  Cu stimă Vlad!

  Apreciază

 4. Interesante ganduri… te pun pe… calatorit! 😉

  PS: am si eu o intrebare, conduceai si masina in timp ce pozai? 🙂 La cat mai multe evenimente fericite!

  Apreciază

Trackbacks

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: