Tu cu cine îţi înşeli soţia când ea face banking?
Campania BCR „Tu cu cine faci banking?” şi-a atins, pesemne, scopul: toată lumea a aflat despre ea. S-au făcut deja glume, există „saluturi” de gen. Nu ştiu câtă notorietate a adus această campanie publicitară (probabil multă), nici câţi clienţi. O fi bine.
Dar rămân dezolat că meseriaşii care au pus-o la cale s-au gândit că e cool să folosească ideea adulterului pentru a-şi vinde mai bine produsul (povestea: o tipă plecată la bancă să obţină un credit se întoarce acasă mai repede, pt că la bcr totul se rezolvă rapid. Dar această grabă îl găseşte pe soţ cu pantalonii în vine şi o trimite pe amantă într-un dulap, de unde iese, inteligent, atunci când află că soţia înşelată a găsit aşa o pleaşcă).
De acord, nu e treaba publicitarilor să educe populaţia. Nici a clienţilor lor, care se cred, ce cele mai multe ori, mai inteligenţi decât ei (dar, fireşte, nu-s). Dar mesajul e tâmpit şi, probabil, dăunător.
Iar la un exerciţiu minim de imaginaţie, e posibil ca zâmbetul triumfător al tipei care face banking cu BCR şi a obţinut creditul ăla nemaipomenit să fie doar tâmp: femeia (care arată bine, ce-i al ei e-al ei!), s-a ales cu creditul (la care va avea de plătit rate) şi cu un soţ dotat c-o amandă (frumuşică şi ea). Altfel spus, nu-i nicio sfârâială să faci banking cu BCR. Se poate interpreta şi aşa?
Breteaua roşie
Ştiţi şi reclama aia la call center-ul la care îţi faci rezervări la hotel. La fel de stupidă (aveţi mai jos clipul de 93 de secunde; la tv se dă o variantă mai ieftină) şi mizând tot pe ideea adulterului (un tip nu pleacă în delegaţie, aşa cum ştia soţia lui, fiindcă nu găseşte un hotel decent; atunci apare de după canapea un ins cu bretele roşii, pe care nu apucase să le dea jos, ca tipul din reclama bcr, care ştie el call center-ul mmiraculos; omul o ia pe coajă, dar tot îşi transmite mesajul, obsedant, să intre în capul consumatorului: numele site-ului şi nr de telefon).
Mie mi se par ieftine şi de prost gust. Vouă?