Decât o dilemă mai am

Privesc admirativ-contrariat femeia din fata mea. Are vârstă incertă şi o oarecare graţie în mişcări, care poate veni însă şi de la o rutină îndelungată. Pare nu că-i place ce face, dar e împăcată cu asta şi caută să vadă partea bună a lucrurilor.

Desi initial îmi spusese că mai are decât o dilemă, după ce a studiat mai atent problema, a observat că, totusi, nu mai are nicio dilemă. As fi rămas la acest joc de cuvinte (probabil ferit de prea multă originalitate), fără a-i da întelesuri pe care, desigur, nu le are, dacă cercetarea mea ulterioară n-ar fi întâmpinat replici care, scoase din context, pot alcătui frânturi de scenariu.

„Am dilema de săptămâna trecută”, mi-a răspuns un domn în etate. „Azi n-au adus dileme”, a replicat o blondă plinuţă. „M-a rugat un domn să-i păstrez dilema asta, dar v-o dau dumneavoastră, nu cred că-i mai trebe”, mi-a făcut cu ochiul o tanti cu batic.

N-am vrut să las domnul cu pricina fără dileme, dar eram şi eu în căutarea uneia, aşa că am achiziţionat-o.

Între timp am şi întoars-o pe toate fețele, aşa că, dacă se întâmplă cumva ca domnul care nu și-a mai găsit dilema să parcurgă aceste rânduri, să mă contacteze: i-o ofer, că tocmai a apărut una nouă.

P.S. De fiecare dată când cer revista Dilema veche de la chioscul de ziar sunt parte a unor dialoguri care, scoase din context, par foarte foarte filosofice.

14 comentarii to “Decât o dilemă mai am”

  1. Greu lucru și folosirea lui ”decât„ doar în propozițiile negative..chiar și atunci când nu ai decât o dilemă- merită să fii vânzătoare corectă?

    Apreciază

  2. dăcat – o dilema noua a celor ce de regula le au si cu „se merita”

    Apreciază

  3. In concluzie: cine nu are ‘dileme’ sa si le cumpere urgent 🙂

    Apreciază

  4. Aşa deci, cei care studiază atent problema, nu mai au nici o dilemă. Ceilalţi care deja au studiat atent dilema veche o dau celor care n-o au iar apoi îşi cumpără alta.:)))

    Apreciază

  5. Am in fiecare postare 2-3 dileme;…vechi, dar se mai poarta.

    Apreciază

  6. Buna ziua!

    Va contactez pentru a propune un schimb de link-uri intre site-urile noastre daca sunteti de acord. Site-ul meu este :http://www.loove.info (Titlul: Loove: Sa vorbim ca fetele), in cazul in care sunteti interesat va rog sa-mi da-ti un mesaj cu datele link-ului dvs (url, titlu).

    Multumesc.

    Apreciază

Lasă un comentariu