Pele sau Maradona? Deci, Ozil

O impresie generală după prima serie de meciuri din grupele CM din Africa de sud: nici prea-prea, nici foarte-foarte. Mizez, în continuare pe o finală Germania-Italia, câstigată de cei din urmă.
De ce? Germania pare să aibă cea mai robustă echipă si pare să joace cel mai frumos fotbal. Iar Italia este în grafic: a început foarte prost, dar a reusit să egaleze în meciul cu Uruguay. Va creste de la meci la meci, va juca în general urât si va triumfa în finală în ciuda cursului jocului.

Mi-au mai plăcut Coasta de Fildes, Ghana, Anglia, SUA (în special pentru dăruirea specifică copiilor mari!) si Coreea de sud. Din punctul meu de vedere, Argentina a jucat frumos. La fel, Brazilia (mă aflu printre cei convinsi că Maicon a vrut să suteze pe coltul scurt, cu ristul exterior!). N-am văzut meciul Olanda-Danemarca.

Marile dezamăgiri de până acum, în ordine: Serbia si Franta.

În fine, echipa României, asa cum arată acum, ar fi putut fi ciuca bătăilor, dacă, printr-un miracol, s-ar fi calificat. Tot asa cum ar fi putut face o figură acceptabilă, cu putin noroc. Diferenta dintre a fi sau a nu fi la CM e enormă, ca impact, si minimă, raportat la valoarea echipelor.

P.S. Mai jos, Tableta TV de joi
Pele la muzeu, Maradona la HBO
Mai toată lumea pri­veste cu în­gă­du­in­tă meciul dintre Pele și Maradona. Cum întrebarea „Care a fost cel mai mare fotbalist al tuturor timpurilor?” nu are încă un răspuns limpede, cei doi se contrează unul pe celălalt pe unde se prind. Alaltăieri, Pele l-a taxat pe Maradona (după succesul neconvingător al Argentinei asupra Nigeriei). Ieri, „Butoiasul atomic” a trimis „Perla neagră” la muzeu. Azi, Pele abia asteaptă ca Argentina să aibă probleme cu Coreea de Sud, măcar atât cât a avut Brazilia cu Coreea de Nord. Cu Pele si ai lui la muzeu si cu Maradona la HBO (azi, de la 20.00, în regia lui Kusturica), campionii la fotbal pare a fi în altă parte: priviti, de exemplu, echipa lui Joachim Low, Germania!

11 Responses to “Pele sau Maradona? Deci, Ozil”

 1. Löw dixit:
  „La Özil, mingea curge. Özil face ca faza să curgă. Nimic nu stă, la Özil, pentru că el curge continuu. Când jocul trece pe la el, jocul echipei…”
  A stat, s’a uitat puţin în stânga şi în dreapta la jurnalişti, şi-a căutat un cuvânt, nu l’a găsit şi, ca să pună, totuşi, punct, a zis:
  „… curge!”

  Apreciază

 2. Da, ar fi fain Germania-Italia! Cu victoria Germaniei, fireşte…

  Apreciază

 3. N-a fost atat de spectaculos meciul Olanda-Danemarca, insa olandezii sunt redutabili.

  De ce n-ar fi Brazilia in finala?

  Apreciază

 4. eu merg pe Argentina, ce e drept pentru Maradona, dar si pentru ca-mi place fotbalul argentinienilor. Echipele care mi-au placut sunt tot cam alea care ti-au placut si tie si nu, in niciun caz nu mai vreau sa o vad pe Italia castigand ceva, nu la cum joaca…
  A, ca era sa uit : Maradona peste Pele, desi nu prea poti sa-i compari, ei jucand in perioade diferite si fotbalul fiind in continua evolutie. Desi nu-s de acord cu treaba aia cu cel mai bun din toate timpurile, lucru din punctul meu de vedere foarte nerealist, mizez pe Maradona…
  sanatate…

  Apreciază

  • Oricum, e o dispută veche asta, Maradona vs. Pele, una în care nu stiu dacă va intra curând cineva. Să vedem cât l-or tine pe Messi curelele.

   Cr. Ronaldo n-a avut noroc de o natională ca lumea.

   Apreciază

 5. Nu inteleg cum de cele doua legende ale fotbalului mondial nu se pot intelege ca oamenii.
  Ce bine ca nu-s microbista ! 🙂

  Apreciază

Trackbacks

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: