O mletă în P23

Eram în anul III, stăteam în Regie împreună cu Marco. Avea Marco o râsnită de piper, o bijuterie! Tigaie aveam eu. Dar evenimentul determinant a fost acela că ne-am nimerit, Marco si cu mine, aproape lefteri, la o alimentara de lângă Piata Crângasi, când „se băgau” ouă. Ne-am înteles din priviri.

Am cumpărat două cofraje de ouă, cu ultimii bani, am mers cu grijă cu ele până acasă, în Regie, apoi am desenat câteva afise. Cu unul dintre ele l-am fotografiat pe Marco, simteam că trăim un moment istoric. Afisul arăta cam ca în desenul de mai jos. Le-am lipit la intrarea în câmin si în alte locuri strategice. Apoi ne-am pus pe treabă.

 


Marco, pozând mândru cu afisul mletelor


Copie, probabil nu foarte reusită, a afiselor de atunci. N-am reusit o rezolutie mai bună pentru fotografia de mai sus, de-aia am reprodus afisul, din memorie

Căminul P23 era locuit în special de bisnitari, care lucrau deja pe fată, că doar era libertate, de 2-3 luni! În general, oamenii erau plecati de acasă, cu afaceri. Dar când se întorceau, voiau să fie asteptati cu masa pusă. Tipele lor erau genul unghii lungi, rosii, sânii mari, fusta scurtă, vocea groasă, de la fumat. Nu prea pricepute la gătit.

În aceste conditii, oferta noastră a întâlnit o cerere uriasă. N-am apucat să pregătim prima mletă demonstrativă (din care ne pregăteam să ne înfruptăm), că ne-am trezit cu un „bună!” destul de suav (lăsasem usa deschisă, strategic). I-am spus că e pe bune, că alcătuim mlete cum nici n-a visat, le livrăm la domiciliu si garantăm că gagiu’ va fi mai mult decât recunoscător. Ne-a plătit o mică avere pentru o mletă din patru ouă (50 lei, adică cei 40 ceruti, plus un bacsis consistent. Si asta, pe negustate, doar pe adulmecate!)

O săptămână mai târziu eram eroii tipelor cu unghii lungi samd din P23 si P24. Unele ne rugau să le lăsăm să se uite cum gătim (aveam un ritual atent pus la punct). Adunasem deja bani câti nu visasem să avem. Afacerea a tinut cam o lună jumate. I-am pus punct definitiv după alegerile din 20 mai. Oricum, se stinsese pentru că eu eram mai mult prin Piata Universitătii decât la tigaie. A fost cea mai profitabilă perioadă din viata mea.

Cred că, după 20 mai, România a câstigat un jurnalist probabil modest, dar a pierdut sansa unui lant fast-food de succes, bazat pe retete originale de mlete. Încă nu mi-am pierdut îndemânarea; cunoscutii spun că realizez cele mai gustoase mlete din câte au gustat vreodată, mie însumi îmi lasă gura apă, acum, când scriu. Cu sigurantă, as fi avut mai multi bani, acum, si mai multă faimă, dacă as fi rămas la mlete. Cine stie, poate reuseam să lasnsez, în aceste vremuri de criză, mleta arhiscurtă 😉

Reclame

23 Responses to “O mletă în P23”

 1. Frumoase vremuri! Acum se dau ouă tot timpul, nici nu te mai bucuri…

  Apreciază

 2. :)Pierdere pentru unii, câştig pentru alţii.:)

  Apreciază

 3. La foamea ce o am si o mleta ar merge foarte bine.

  Salutari. Si bine te-am regasit!

  Apreciază

 4. hihihi…genial !
  mleta arhiscurta 🙂 dar mai bine arhilata :)))) sa se infrupte toata Regia 🙂

  Apreciază

 5. Sa presupunem ca ai fi ajuns un bucatar de succes, cam care ar fi fost reteta unei mlete delicioase?

  Apreciază

 6. CANTECUL DE LEBADA AL DEMOGRAFIEI NATIONALE
  ( Trecerea dureroasa si putin lenta de la folclor la manea )
  Pe tot globul traditia cerea ca oamenii bogati sa faca multi copii. Astazi creiatorii valorilor, cei care sau afirmat in societate nu mai fac copii. Clasele sociale mai joase fac o gramada de copii punand in pericol caracterul genetic al societatii. Efectul este general si vizibil.Tarile desvoltate din vest au creiat enorme avantaje pentru familile cu multi copii. Asfel sa ajuns la o industrie de cresterea a copiilor. In USA nasterea unui copil anunta cumpararea……unui nou frigider sau televizor color. Efectul politicii democratice de stanga este evident pe continentul european unde populatia araba va deveni majoritara iar in USA populatia alba nu mai este majoritara.
  Nici unde sitiatia este mai vizibila ca in Romania. In timp ce un roman face un copil, tiganii fac 8. Am facut un film despre tigani , Sunt fascinat de tigani si am
  fost todeauna interesat de cultura lor autentica. Cei cu satra sunt probabili ultimii oameni liberi! Vorbesc cu totul de altceva. Se gasesc fata doua culturi diferite, iar una din cauza exploziei demografice este pe cale de disparitie. Romanii au obiceiul sa inchida ochii sperand ca lucturile se vor aranja de la sine sau cineva din afara va face ceva pentru ei. De data aceasta cand vor deschide ochii …..va fi prea tarziu. Acest blog de exceptie ar putea gazdui o discutie despre acest fenomen socio- demografic, definitiv cel mai important in evolutia viitoare a societatii romanesti.
  Robert Horvath DEVA Cineast New York http://devanewyork.blogspot.com/
  http://devanewyork.blogspot.com/

  Apreciază

 7. Eu am stat la B si C in Regie. Ti-ai vindut cartela de masa?

  Apreciază

 8. Jurnalist modest, asta înseamnă că nu eşti încrezut, nu? 😉
  Eu aşa cred.

  Apreciază

 9. @Vania: Lipsesc vremurile cu lipsuri, dar stau să se întoarcă, să vezi atunci bucurii!

  Apreciază

 10. @starsgates: Nu stiu cine a castigat din asta. Poate, cate putin, cativa patroni.

  Apreciază

 11. @giuliaszavo: Bine te-ai intors. Ai lipsit mult.
  PS E de jurizat la concursul de PA-uri. Intri?

  Apreciază

 12. @gabi: Păi ieseam si din Regie, numa că m-am apucat de prostii…

  Apreciază

 13. @LordDif: Cred că o să scriu o carte de bucate. Sau, că tot merge prost media, îmi aduc aminte de vremurile bune si deschid un localul La Mleta Arhiscurtă.

  Apreciază

 14. @rhorvath: Ăsta a fost ultimul spam la care am zâmbit. La următorul mă supăr.

  Apreciază

Trackbacks

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: